Här kommer ett otroligt gott semmel recept från Åse på 56kilo.se. Dom här semlorna har jag gjort tidigare och dom är riktigt goda! Ska faktiskt baka dom nu i helgen efter att min 30 dagars deff challenge är över! Mums!
5 stora semlor
3 mellanstora ägg eller 4 små äggbild från 56kilo.se |
4-5 msk erythritol/stevia strö
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemumma
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 5 min och sen formar du 5 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20 min och ta sedan ut dom och låt svalna helt.
Mandelmassefyllning (använder du inte sötning blir det nog bäst att bara ha bulle med grädde)
Rejält med inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sötningsströ
Topping
Vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar