fredag 3 maj 2013

LCHF Kladdkaka

Fick ett infall till att göra en LCHF Kladdkaka och har nu ätit en liten bit med lite vispad grädde och frysta hallon till, men urk... såååååå mäktig och mättande! Orkar inget annat... och det blir inget annat heller. Mitt ätfönster är ju mellan 12-20 och nu har klockan passerat 20.

Sjukt god var den! Har provat att göra efter olika recept, men den här slår alla. Saken är den att man ska ta ut kakan när den fortfarande är kladdig i mitten. Den kommer att stelna sen...


LCHF Kladdkaka
Recept till ca 12-14 bitar

Ingredienser:
200 g choklad 70% eller mer (jag tog 86%)
200 g smör
1 dl Stevia strö eller Sukrin
1 tsk vaniljpuler
4 ägg

Gör så här:
Vispa ägg, vaniljpulver och sockerersättning fluffigt.
Smält smöret tillsammans med chokladen (låg värme!).
Blanda ihop smetarna.
Smörj en form eller klä den i smörpapper.
Grädda på 200 grader 6-8 minuter och låt stå kallt.

OBS! Ta ut kakan tidigt även fast den inte ser klar ut, den kommer stelna i kylen!

Servera med vispad grädde och bär!

Just detta recept kommer från www.kostvagen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar