onsdag 8 maj 2013

Aromsmör


Nu börjar ju grillsäsongen och vad passar bäst till grillat om inte aromsmör? Här kommer fem olika varianter.

Använd mjukt smör (absolut inte margarin), blanda alla ingredienserna och vispa kraftigt med en elvisp. Rulla sen in dem i smörpapper eller plastfolie och stoppa in dem i kylen tills de hårdnat. Stoppa inte in dom i frysen, eftersom dom då blir för hårda och får en konstig smak.  

Vitlök & persilja (passar till allt)
400g normalsaltat smör
1st finriven king solovitlök
1dl finhackad persilja
Saften från en ½ citron
salt, peppar

Rödlök (passar till mörkt kött)
400g normalsaltat smör
2dl finhackad rödlök
salt, peppar
Fräs löken mjuk och låt den kallna i kylen

Chili & ingefära (passar till fisk, kyckling & ljust kött)
400g normalsaltat smör
1½ msk sambal oelek
3msk finriven ingefära
salt, peppar

Kapris & citron (passar till fisk)
400g normalsaltat smör
3msk kapris
Saften & finrivet skal från 1 citron
salt, peppar

Dragon (passar till allt)
400g normalsaltat smör
3msk dragon
2msk vitvinsvinäger
salt, peppar
Låt dragonen dra i vinäger 30 minuter

Receptet kommer från: www.varldensbastamatblogg.blogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar