fredag 25 april 2014

Mozzarellabröd

Jag måste bara få dela med mig av Jenniferbergs.com recept på Mozzarellabröd! Oh wow! :)

bild från jenniferbergs.com
Ingredienser:
  1. 5 dl finriven blomkål
  2. 2 ägg
  3. 2,5 dl riven mozzarella
  4. 1,5 tsk torkad oregano
  5. 2 finrivna vitlöksklyftor
  6. salt, peppar
  7. + 2-3 dl riven mozzarella till toppingen
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  • Finriv blomkålsbuketter till fint "mjöl" i matberedare. Lägg i skål och micra i 10 minuter. Pressa sedan ur vätskan så mycket du bara kan med hjälp av en handduk.
  • Blanda blomkålen med ägg, ost & kryddor och fördela smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och lägg på osten och grädda sedan i ca 10 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna lite och skär sedan i bitar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar