torsdag 1 maj 2014

Chevrégratinerade rödbetor med mozzarella

Här kommer receptet på den otroligt goda middagen jag åt igår på valborgsmässoaftonen.... en riktig tiopoängare.

Lövbiffsrullader med gorgonzola och
chevrégratinerade rödbetor med mozzarella



Lövbiffsrullader med gorgonzola
2 personer:
  • 4 st stora lövbiffar 
  • 1/2 paket Gorgonzola
  • salt och peppar
  • vispgrädde
Salta och peppra lövbiffen. Smeta på Gorgonzolaosten och rulla ihop till en rulle. Sätt fast med en tandpetare. Stek på båda sidorna lite hastigt. Häll i lite vispgrädde och låt det puttra i några minuter. Vänd rullarna några gånger.

Ugnsbakade rödbetor med chevré och mozzarella
2 personer:
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 skivor getost
  • 1 dl riven mozzarella
Jag hade köpt färdigkokta rödbetor, men annars är det bara att koka dom råa i saltat vatten i ca 30 min tills dom blir mjuka. Stora rödbetor kan delas. Skala och skiva dom i skivor.
Lägg dom i en ugnsfast form och smula sönder getosten över rödbetorna. Häll även över den rivna mozzarellan.
Stoppa in i ugnen i 200° i ca 6-8 min tills osten fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar